Tvrtka

Sardina d.o.o. se bavi ulovom, preradom i konzerviranjem ribe te uzgojem proizvoda marikulture na svojim uzgajalištima. Sa stoljetnom tradicijom poslovanja Sardina predstavlja jednu od vodećih hrvatskih tvrtki u sektoru ribarstva i prerade ribe, uz snažan naglasak na izvozu svojih proizvoda.

Tvrtka je utemeljena 1907. sa sjedištem u Postirama na otoku Braču. Novi proizvodni pogoni dodatna su potvrda kontinuiranog nastojanja Sardine da kupcima diljem Europe i svijeta pruži najbolje proizvode, koristeći najmoderniju tehnologiju u proizvodnji ribe, uz istovremenu brigu o okolišu i prirodnim resursima. Najviši ekološki standardi i standardi kontrole kvalitete se pomno slijede što dokazuju certifikati koje posjeduje (ISOO 9001:2000, HACCP, ASC i IFS).

Sardinu karakterizira diversifikacija proizvodnje koja obuhvaća čitav niz proizvoda konzervirane ribe, riblju paštetu, smrznutu ribu, svježe proizvode marikulture te riblje brašno i riblje ulje. Proizvodnja tvornice zasniva se na ulovu srdele i drugih vrsta sitne i krupne plave ribe vlastitom ribolovnom flotom.

Sardina je moderno i uspješno trgovačko društvo koje nastoji ostaviti trag u svojoj djelatnosti na svih pet kontinenata u kojima izvozi svoje proizvode i zadržati i visoko mjesto u kvaliteti na razini poznatih svjetskih proizvođača ribe.

Uspješan tim menadžera i stručnjaka, višedesetljetno iskustvo u marikulturi i preradi, vlastita ribolovna flota te stalan razvoj, osiguranje su kvalitete proizvodnje na zadovoljstvo korisnika Sardininih proizvoda.