Kontrola kvalitete

U svojem poslovanju i proizvodnim procesima Sardina d.o.o. prati smjernice usvojenog HACCP sustava kontrole kvalitete i ISO (9001:2008) standarda, što obvezuje na najviše ekološke standarde i standarde kontrole kvalitete. Kako bismo osigurali kontinuirano udovoljavanje ovim standardima, ustrojena je posebna organizacijska jedinica zadužena upravo za kontrolu kvalitete, a kojoj je dostupan najsuvremeniji laboratorij s opremom za nadzor svih kritičnih točaka proizvodnje sukladno implementiranim sustavima kvalitete.

Proizvodi tvrtke Sardina d.o.o. posjeduju IFS certifikate.

Kontrola kvalitete započinje pri samom prijemu sirovine za proizvodnju, nadovezujući se na kontrolu sirovine u tijeku proizvodnog ciklusa kao i kontrolu finalnog proizvoda. Sirovine prolaze višestruku kontrolu ulazne dokumentacije, interne kontrole sirovina prema planu kontrole kvalitete, te eksterne kontrole u vanjskim akreditiranim laboratorijima.

Unutar internog laboratorija Sardine d.o.o. provode se svakodnevne kontrole sadržaja histamina, mikrobiološke kontrole proizvoda, sadržaja masti, proteina i soli u proizvodu. Radi sigurnosti proizvoda provode se kontrole dvostrukog šava na konzervama kao i kontrola hermetičnosti limenki. Provode se svakodnevne kontrole sadržaja sastava masenog udjela sadržaja mesa ribe, ulja, umaka, povrća i vode na gotovim proizvodima.

Radi provjere validacije rada internog laboratorija dio uzoraka šalje se u eksterne laboratorije koji provode i dodatne kontrole sirovina na mikroorganizme, teške metale, pesticide.

Verifikacija proizvoda i proizvodnih procesa detaljno se provjerava prije izlaska proizvoda na tržište. Intenzivne kontrole od strane veterinarskih inspekcija, audita implementiranih sustava kvalitete, dobavljača i kupaca, te vjernost potrošača dokaz su naše kvalitete i vjerodostojnosti rezultata internog laboratorija koji garantira zdravstvenu sigurnost naših proizvoda.