Kontrola kvalitete

U svojem poslovanju i proizvodnim procesima Sardina d.o.o. prati smjernice usvojenog HACCP sustava kontrole kvalitete i ISO (9001:2008) standarda, što obvezuje na najviše ekološke standarde i standarde kontrole kvalitete. Kako bismo osigurali kontinuirano udovoljavanje ovim standardima, ustrojena je posebna organizacijska jedinica zadužena upravo za kontrolu kvalitete, a kojoj je dostupan najsuvremeniji laboratorij s opremom za nadzor svih kritičnih točaka proizvodnje sukladno implementiranim sustavima kvalitete.

Proizvodi tvrtke Sardina d.o.o. posjeduju i Kosher, Halal, BRC i IFS certifikate.

Kontrola kvalitete započinje pri samom prijemu sirovine za proizvodnju, nadovezujući se na kontrolu sirovine u tijeku proizvodnog ciklusa kao i kontrolu finalnog proizvoda. Sirovine prolaze višestruku kontrolu ulazne dokumentacije, interne kontrole sirovina prema planu kontrole kvalitete, te eksterne kontrole u vanjskim akreditiranim laboratorijima.

Unutar internog laboratorija Sardine d.o.o. provode se svakodnevne kontrole sadržaja histamina, mikrobiološke kontrole proizvoda, sadržaja masti, proteina i soli u proizvodu. Radi sigurnosti proizvoda provode se kontrole dvostrukog šava na konzervama kao i kontrola hermetičnosti limenki. Provode se svakodnevne kontrole sadržaja sastava masenog udjela sadržaja mesa ribe, ulja, umaka, povrća i vode na gotovim proizvodima.

Radi provjere validacije rada internog laboratorija dio uzoraka šalje se u eksterne laboratorije koji provode i dodatne kontrole sirovina na mikroorganizme, teške metale, pesticide.

Verifikacija proizvoda i proizvodnih procesa detaljno se provjerava prije izlaska proizvoda na tržište. Intenzivne kontrole od strane veterinarskih inspekcija, audita implementiranih sustava kvalitete, dobavljača i kupaca, te vjernost potrošača dokaz su naše kvalitete i vjerodostojnosti rezultata internog laboratorija koji garantira zdravstvenu sigurnost naših proizvoda.